Bespreken maaibeleid voorkomt disteloverlast

In de eerste weken van juli kan overlast van distels en jacobskruiskruid optreden. Het is belangrijk dat LLTB-leden, die in het verleden overlast hebben ondervonden, nu al zelf de eigenaar van de grond aanspreken op dit binnenkort weer optredende probleem.

Bespreken+maaibeleid+voorkomt+disteloverlast
© Nieuwe Oogst

Ieder jaar gaan met name distels rond 10 juli pluizen. Om dit te voorkomen, is het zaak dat voor die datum de distels zijn gemaaid. Het advies is dus om naar de grondeigenaar te gaan en de mogelijkheden voor aangepast maaibeleid te bespreken.

Uit onderzoek is bekend dat minimaal een strook van 30 meter distel en jacobskruiskruid vrij moet worden gemaakt om overlast te voorkomen.

Overzicht

Op het LLTB-ledennet staat een overzicht van contactpersonen en telefoonnummers van Limburgse instanties die veelal, naast particulier bezit, grond hebben in Limburg. Bij overlast van distels, kan dus contact worden opgenomen met deze instanties.

Lukt het niet om de grondeigenaar te overtuigen, dan kan de LLTB helpen. In dat geval is het zaak een overzicht met hoe vaak contact met de grondeigenaar is geweest, samen met beeldmateriaal en bijbehorende informatie over de locatie naar ebongers@lltb.nl te sturen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer