Subsessies

Biobased economy

Wat zijn de kansen van biobased economy voor de land- en tuinbouw? Daarover vertelt Daan Dijk, managing director Duurzaamheid bij Rabobank Nederland. Het praktijkvoorbeeld is afkomstig van GreenBrothers. Dit bedrijf produceert van restafval uit de aubergineteelt gevelpanelen die geschikt zijn voor de bouwsector.

Water als bron van innovaties

Water wordt steeds meer de sleutel voor een optimale bedrijfsopbrengst. Bart Bardoel, specialist Water & Bodem bij ZLTO, vertelt over het Beregeningssignaal. Deze tool toont of er beregend moet worden en hoeveel. Ook vertellen rundveehouder Rob Schellekens en kweker Christ Monden over hun praktijkervaringen.

Precisielandbouw

Wat is over een paar jaar normaal in de precisielandbouw? Daar zoomt Peter Paree, programmaleider bij ZLTO, op in. En wat kun je vandaag al met deze techniek doen? Aan bod komen perceelsplanning en precisiezaaien van maïs. Aansluitend is het buiten machines kijken van Loonbedrijf van Eijck.

Duurzame energie

De trends en ontwikkelingen van duurzame energie staan in deze subsessie centraal. Na afloop hebben deelnemers handvaten welke duurzame energievormen geschikt zijn voor hun bedrijf. Hans van den Boom, sectormanager Duurzame energie bij Rabobank Nederland, leidt de sessie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer