Start tv-serie over snijbloemen

FloraHolland start in september het nieuwe televisieprogramma ‘De Bloemenoverval’. In het programma staan snijbloemen centraal.

Joost van Winsen‘Het programma, dat zich uitsluitend richt op snijbloemen, gaat over mensen met een levensverhaal’, zegt een woordvoerder van de bloemenveiling. ‘Zij worden verrast met een bloemenmetamorfose die helemaal past bij hun persoonlijke verhaal.’
Volgens FloraHolland worden met dit programma bloemen in één keer bij meer dan 200.000 kijkers onder de aandacht gebracht. SBS6 start op 14 september met een reeks van dertien afleveringen die wekelijks op zondag van 17.00 tot 17.30 uur worden uitgezonden.
Bloemisten en een arrangeur laten in het programma hun vakmanschap zien. Hun werk moet kijkers ertoe verleiden meer bloemen te gaan kopen, zegt de veiling.

Kwekersdeelname

Kwekers kunnen deelnemen en hun producten in een of meerdere afleveringen in de etalage zetten. ‘Dit gebeurt door non-spot televisie, wat inhoudt dat in het programma zelf op een natuurlijke wijze reclame wordt gemaakt voor het product. Zo is er meer diepgang mogelijk voor en met de bloemen’, aldus FloraHolland.
De presentatie van is in handen van Romeo Sommers die bekend is van het programma De Tuinruimers. De arrangeur, Hans Hoogerwerf, zorgt wekelijks voor de metamorfose.
De Bloemenoverval wordt geproduceerd in samenwerking met onder andere Bloemenbureau Holland en Vereniging Bloemist-Winkeliers.
FloraHolland is ook in overleg met de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) en initiatiefnemer en teler Peter van der Pol over een televisiezender voor bloemen: 247Green.
Volgens algemeen directeur Lucas Vos van FloraHolland is het wachten op de businesscase die komende maand klaar zou moeten zijn. Daarna beslist de bloemenveiling over deelname. Vos zegt wel gecharmeerd te zijn van het idee.
247Green zou de sierteelttegenhanger moeten worden van de kookzender 24Kitchen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer