Melkrobot leasen: wel of geen eigenaar

Een auto leasen is al de gewoonste zaak van de wereld. Zodra het om landbouwmaterieel gaat, is het ineens bijzonder. Een melkrobot is daar een goed voorbeeld van.

Bart van AlphenSteeds meer agrarische ondernemers kiezen om zakelijke redenen voor leaseconstructies, ook als het gaat om melkrobots. Leasen biedt ook meer mogelijkheden en heeft minder beperkingen dan een lening bij uw huisbankier. Daarnaast geldt alleen de melkrobot als onderpand.
Afhankelijk van de gekozen leasevorm kunt u kiezen om wel of geen eigenaar te worden. Met financiële lease spreidt u de financiering en bent u eigenaar van de machine. Met operationele lease betaalt u een vast bedrag, maar wordt u geen eigenaar.
Het voordeel van eigendom - de machine staat dan op de balans - betekent dat u in aanmerking kunt komen voor investeringspremies, investeringsaftrek en eventuele subsidies. Als u ervoor kiest om geen eigenaar te worden - de machine staat niet op de balans -, dan kunt u de volledige maandelijkse termijnen opvoeren als kosten op uw resultatenrekening.
Geen eigenaar zijn betekent ook geen restwaarderisico. Het restwaarderisico is berucht bij technisch hoogwaardige machines die snel afschrijven. Aan het eind van de looptijd kunt u een keuze maken om de melkrobot te kopen voor de restwaarde van de oorspronkelijke investering.
Niet alleen voor nieuw, maar ook voor jong gebruikt landbouwmaterieel kunt u bij Boval Lease terecht. Voor elke investering heeft Boval Lease een passende leaseconstructie. Stuk voor stuk nieuwe mogelijkheden die leasen u biedt. Kortom: een kostbare en technisch hoogwaardige melkrobot is direct binnen handbereik.
Bereken uw leasetarief via www.ltonoordverzekeringen.nl/lease. Ook vindt u hier meer informatie over de leasemogelijkheden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer