%27Juichwortelen%27+gezonde+snack+voor+het+WK
© Jumbo

'Juichwortelen' gezonde snack voor het WK

Waarom met een Roy Donders-outfit op de bank de wedstrijden van Oranje kijken als je ook gezond met 'juichwortelen' van het spel kunt genieten.

Die vraag stelt LTO-beleidsadviseur Akkerbouw Teun de Waard zichzelf. Nederland bereidt zich voor op het WK voetbal. 'Een belangrijke gebeurtenis volgens de reclamemakers. Veel bedrijven spelen er handig op in', geeft hij aan.

'Een deel van onze landgenoten leeft tijdelijk in een Oranjestraat. Velen daarvan hebben zich verzekerd van een comfortabel juichpak. Persoonlijk vermoed ik dat een oranje T-shirt bij de huidige temperaturen aangenamer blijkt.'

Gezondheid

Gebruikmakend van deze golf van verbondenheid heeft Jumbo snackwortelen in een voetbalzakje verpakt, de Juichwortelen. 'Nu al een groot succes. Dit succes draagt bij aan verbeteren van de gezondheid van Nederlanders', weet De Waard.

'Dat is natuurlijk niet het oogmerk van de winkelketen, maar een niet onbelangrijk neveneffect. Uit een recent onderzoek blijkt dat 92 procent van alle landgenoten weet dat groenten gezond zijn. Zij vinden groenten nog lekker ook.'

Achteruitgang

Driekwart van de Nederlanders denkt 200 gram groenten per dag per persoon te eten, maar het onderzoek leert dat het 130 gram blijkt te zijn. Dat is 30 gram minder dan 25 jaar geleden. 'Een belangrijke achteruitgang dus', concludeert De Waard.

Als oorzaak wordt gewezen op het fenomeen: druk, druk, druk. In minder dan 30 minuten per dag moet de warme maaltijd wordt gemaakt . Een gemiddelde vrouw kent slecht acht menu’s. 'Zeer waarschijnlijk scoren mannen slechter op dit punt.'

Oranjesnack

Voor de voetbalminnaars is er nu een gezonde oranjesnack beschikbaar. 'Voetbal dat met de Juichwortel bijdraagt aan de gezondheid. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het winnen van de wedstrijden', stelt De Waard.

Weer

 • Woensdag
  12° / 8°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer