Asperge Brabantse Wal wint

De Brabantse Wal Asperge heeft in de regio Zeeland en de Brabantse Wal de meeste stemmen behaald voor de Fish & Chips hoogvlieger. Deze prijs is bestemd voor het meest authentieke streekproduct, -gerecht of -arrangement.

Met de verkiezing krijgen de hoogvliegers die vol passie bezig zijn met een streekproduct, -gerecht of -arrangement een extra duwtje in de rug. Het publiek kon stemmen uitbrengen. De Brabantse Wal Asperge ontving er 240 en is daarmee een van de vijf regionale hoogvliegers in het Europese gebied aan de Noordzee en Het Kanaal. Tijdens het slotsymposium van Fish & Chips op vrijdag 6 juni in het Vlaamse Sint-Jan-in-Eremo kiest een vakjury hieruit de beste. Deze wint naast de eer een promotiefilm van zijn of haar product.

zilte smaak

De Brabantse Wal Asperge onderscheidt zich van andere asperges door een licht zilte smaak. De telers hebben zich in 2003 verenigd. Deze telersvereniging kent ondertussen vijftien leden. Sindsdien is hun product uitgegroeid tot een sterk merk. Naar verwachting krijgt het een Europese erkenning, waar tot nu toe slechts tien streekproducten uit Nederland over beschikken. De vereniging neemt ook deel aan het jaarlijkse culinaire festival Proefmei in Bergen op Zoom.Fish & Chips is een duurzaam netwerk van zes voedingsregio’s gelegen aan de Noordzee en Het Kanaal: West-Vlaanderen, provincie Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Zeeland/Brabantse Wal, Zuidoost-Engeland en Somerset. In de regio Zeeland/Brabantse Wal is onder andere gewerkt aan nieuwe producten zoals Zeeuws zout en zilte aardappel, de ontwikkeling van proeftuin Zilte Hof met restaurant de Kromme Watergang, promotie van specifieke producten waaronder ganzenvlees en Thoolse aardappel, educatieve activiteiten voor basisschoolkinderen, organisatie van evenementen als de Week van de Smaak met verkiezing van de Zeeuwse Held en het culinaire festival Proefmei.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer