Belgische veedichtheid hoog

Niet alleen in Nederland is de veedichtheid hoog. België kent, na ons land en Denemarken, de grootste dichtheid aan varkens per vierkante kilometer. Ook bij pluimvee eindigen onze zuiderburen hoog, meldt Vilt.be.

Belgische+veedichtheid+hoog
© alle-test.nl


Dat blijkt uit een nieuwe wereldwijde kaart voor de verspreiding van vee en gevogelte, die de sociaaleconomische, milieu- en gezondheidsimpact van de veeteelt moet meten.

Onderzoeker Marius Gilbert van de universiteit van Brussel leidt, samen met Tim Robinson van het Keniaanse International Livestock Research Institute, het project. Dat wordt ondersteund door wereldvoedselorganisatie FAO.

Duurzame ontwikkeling

De onderzoekers hopen volgens Gilbert bij te dragen aan de uitwerking van een beleid dat het mogelijk maakt de komende decennia een veilige, duurzame en billijke ontwikkeling van deze sector te stimuleren.

Dat is nodig, geeft hij aan. 'Op wereldschaal was de toename van de vraag naar producten afkomstig van de veeteelt nog nooit zo groot als vandaag.'

Impact veeteelt

De nieuwe wereldwijde kaart van veeteelt en pluimvee vereenvoudigt de evaluatie van de impact van de veeteelt, stelt Gilbert. 'Verder draagt het bij tot de uitwerking van een aangepast beleid.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer