Impasse landbouwverkeer

Uithoorn - LTO Noord beraadt zich nog over stappen nu de Irenebrug over de Amstel in Uithoorn voor landbouwverkeer gesloten dreigt te worden. Boeren moeten daardoor kilometers omrijden. Mogelijk biedt een snelheidsverhoging voor landbouwvoertuigen uitkomst.

Gemeente Uithoorn wil de Irenebrug tussen Uithoorn en Amstelhoek op de voormalige N201 vanaf het najaar afsluiten voor doorgaand verkeer. Half mei werd het aquaduct in de nieuwe N201 geopend, maar landbouwverkeer mag hiervan geen gebruik maken. Dat betekent dat agrariërs straks moeten omrijden via Vrouwenakker of De Hoef om de Amstel over te steken.
‘Er zijn boeren die uit protest een weg willen blokkeren, maar daar nemen we afstand van. Acties langs de weg vinden we prima, als het maar veilig gebeurt’, laat voorzitter Cor Veldhuisen van LTO Noord Gooi, Vecht en Amstelstreek weten.
Veldhuisen heeft nog hoop dat de wet voor de maximumsnelheid van landbouwverkeer wijzigt. ‘Als trekkers 40 kilometer per uur mogen, is het verschil met regulier verkeer kleiner en mogen ze wellicht wel door de tunnel.’
LTO Nederland pleit al langer voor het optrekken van de maximumsnelheid van 25 naar 40 kilometer per uur. Noord-Hollands gedeputeerde Elisabeth Post liet onlangs weten dat ze met zo’n aanpassing wel ruimte ziet om dergelijke knelpunten met landbouwverkeer op provinciale wegen in Noord-Holland aan te pakken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer