Matige+prijs+voor+vroege+aardappelen
© Anton Dingemanse

Matige prijs voor vroege aardappelen

De prijzen van de eerste vroege aardappelen bij veilingorganisatie Alvantho varieerden vanmorgen van 0,50 tot 0,68 euro per kilo.

Daarmee is de prijsvorming matig. Zeker in vergelijking met de eerste veilingen van vroege aardappelen in voorgaande jaren in Sint Annaland. Vorig jaar was de gemiddelde prijs van de eerste geveilde aardappelen 0,15 tot 0,20 euro per kilo hoger.

Alvantho-directeur David Hage wijt het tegenvallende prijsniveau aan de huidige marktsituatie van de oude aardappeloogst en de aanvoer van nieuwe aardappelen uit Zuid-Europa.

Aanvoer uit Spanje

Hage kent de exacte cijfers niet van de aanvoer van vroege aardappelen uit met name Spanje. 'Maar het aanbod lijkt groot en dat zorgt toch voor een bepaalde prijszetting waar we nu mee te maken hebben.'

Volgens de veilingdirecteur wordt het steeds belangrijk voor de telers van vroege aardappelen om een onderscheidend product te leveren. 'Wij zijn daarom blij met het Zeeuwse keurmerk. Verder vragen we van de telers om zoveel mogelijk te streven naar een GlobalGAP-certificering als bewijs voor een duurzame teelt.'

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer