Graanmarkt is eentonig verhaal

De slechte weersomstandigheden in de Verenigde Staten en de politieke spanningen in het Zwarte Zeegebied blijven de ontwikkelingen op de internationale graanmarkten domineren.

Graanmarkt+is+eentonig+verhaal
© Arno de Snoo

Het Weekbericht Granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is daardoor eigenlijk een eentonig verhaal: het beeld is de laatste weken steeds hetzelfde.

Vandaag zal het beruchte Wasde-rapport worden gepubliceerd met daarin onder andere de mogelijke gevolgen van de slechte weersomstandigheden van de afgelopen maanden voor de graanoogst in de Verenigde Staten.

Stijging en daling

Vooralsnog zorgt het slechte weer van de afgelopen maanden voor een stijging van de tarwenoteringen in de Verenigde Staten en Australië.

De tarwenoteringen in het Zwarte Zeegebied daalden met enkele dollars per ton als gevolg van de devaluatie van de Russische roebel en de Oekraïense grivna ten opzichte van de dollar.

Europese markten

In tegenstelling tot de ontwikkelingen op de internationale markten dalen de meeste tarwenoteringen op de Europese markten mede als gevolg van de gunstige klimatologische omstandigheden in de EU in combinatie met een sterke euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer