Oorzaak incident Nature's Pride onduidelijk

Het is nog niet duidelijk waardoor 22 mensen gisteren onwel zijn geworden bij een groenten- en fruitimporteur Nature's Pride in Maasdijk. Volgens de brandweer kan een partij sugarsnaps, een exotische peulvrucht, de oorzaak zijn.

Oorzaak+incident+Nature%27s+Pride+onduidelijk
© Nieuwe Oogst

Nature's Pride noemt dat onwaarschijnlijk in een persverklaring. Voor de zekerheid worden de groenten onderzocht. Vandaag moet er meer duidelijkheid komen over de oorzaak.

Aan importgroenten en -fruit worden soms gassen toegevoegd om bederf of ongedierte tegen te gaan. Volgens de brandweer hebben de medewerkers misschien zulke dampen ingeademd toen ze de verpakkingen openden.

Geen gas

Nature's Pride spreekt dat tegen. 'Bij de sugarsnaps was geen gas toegevoegd. Bovendien werden mensen ook onwel op andere plekken binnen het gebouw, waar de sugarsnaps niet werden verwerkt', geeft een woordvoerder aan.

Twee medewerkers werden naar een ziekenhuis gebracht. Ze bleven misselijk en hielden last van hun ademhaling. In de loop van de middag konden ze naar huis. Anderen konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld.

Andere oorzaken

Het pand van Nature's Pride is na het incident ontruimd. De brandweer verrichte metingen. 'We hebben gekeken naar andere mogelijke oorzaken, maar die waren niet van toepassing', stelt een brandweerwoordvoerder. Gevaarlijke stoffen werden niet gemeten.

Directeur Shawn Harris van Nature's Pride zegt erg geschrokken te zijn van het incident. 'Gelukkig is de ontruiming snel en rustig verlopen en lijkt het iedereen goed te gaan.'

Productie hervat

Inmiddels is de productie bij Nature's Pride weer hervat. De brandweer onderzocht gisteren het pand en constateerde na metingen in de loop van de middag geen gevaar meer voor de gezondheid.

Het pand van Nature's Pride staat vlakbij de A20. Aan de andere kant van de snelweg, bij het tomatenbedrijf RedStar, werden korte tijd later ook enkele mensen onwel. Het is niet bekend of er een verband is.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer