Bouwstart Ausnutria Hyproca Heerenveen

Binnenkort start de bouw van de nieuwe babymelkfabriek van Ausnutria Hyproca in Heerenveen. Van Wijnen Noord bv gaat de bouw uitvoeren.

Ausnutria Hyproca maakte haar plannen voor de bouw van een nieuwe babyvoedingsfabriek in april 2013 bekend. De toenemende vraag naar baby- en kindervoeding wereldwijd en een groeiende marktpositie zijn redenen voor de uitbreiding.

Het bedrijf produceert eigen merken Kabrita en Neolac, en baby- en kindervoeding op basis van private label en contract manufacturing.

Een deel van de babyvoeding gaat naar China. Het Chinese Ausnutria is een van de aandeelhouders van het bedrijf Ausnutria Hyproca, dat in Nederland al fabrieken heeft in Ommen, Kampen en Leeuwarden.

Operationeel in 2015

Voor de bouw van de nieuwe fabriek is circa 14 hectare grond aangekocht op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland. Vandaag werd officieel bekend dat de aanbesteding voor de bouw in het voordeel van bouwbedrijf Van Wijnen Noord is uitgevallen.

De fabriek wordt in fasen gerealiseerd. Naar verwachting zal de fabriek in de loop van 2015, als de eerste fase is voltooid, operationeel zijn.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer