VoerMonitor 2014 biedt inzicht in leveranciers

VoerMonitor 2014 moet antwoord geven op de vraag welke voerleverancier het beste en goedkoopste voer levert, maar ook hoe tevreden boeren zijn over de bedrijfsbegeleiding van hun voerleverancier.

VoerMonitor+2014+biedt+inzicht+in+leveranciers
© Geelen Consultancy

Ongeveer negentienduizend rundvee-, varkens- en pluimveehouders ontvingen van Geelen Consultancy een e-mail met een link naar een online vragenlijst.

In totaal krijgen de veehouders ongeveer vijftig korte vragen over hun eigen voerleverancier voorgelegd. De vragen zijn volgens Jan Geelen van het consultancybedrijf makkelijk te beantwoorden. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

Onafhankelijk

'De VoerMonitor 2014 is onafhankelijk van opzet en wordt door vijftien voerleveranciers ondersteund', benadrukt Geelen.

LEI Wageningen UR heeft verder aangeboden om op basis van het Bedrijveninformatienet aanvullende informatie over voerleveranties aan de deelnemende voerleveranciers aan te leveren.

Concrete verbeterpunten

Het uiteindelijke doel van het onderzoek is volgens de consultant dat de voerleveranciers de veehouders (nog) beter van dienst kunnen zijn. 'Het onderzoek levert concrete verbeterpunten op voor de voerleveranciers.'

Verder kan een voerleverancier zien hoe goed die scoort in vergelijking met de ‘gemiddelde’ voerleverancier.

Vooruitgang

De bedoeling is om de VoerMonitor jaarlijks uit te voeren, zodat de voerleveranciers zien op welke aspecten er vooruitgang is geboekt en op welke aspecten minder of helemaal geen vooruitgang.

'Dit onderzoek heeft alleen kans van slagen wanneer zo veel mogelijk veehouders hieraan meewerken', benadrukt Geelen.

Heeft u als veehouder geen uitnodiging gekregen via de mail en wilt u alsnog deelnemen, neem dan contact op met Geelen Consultancy: jan@geelen-consultancy.nl.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer