Task Force verstevigt aanpak mensenhandel

Task Force Mensenhandel gaat de komende drie jaar de strijd tegen mensenhandel verder verstevigen en verbreden.

Het gaat hierbij onder meer om de aanpak van arbeidsuitbuiting. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft besloten de Task Force daarvoor een derde termijn te geven tot 2017.

Volgens de minister is er de afgelopen jaren al veel verbeterd door de verbeterde aanpak van de Task Force. Zo werken politie en justitie steeds nauwer samen met bijvoorbeeld gemeenten en bedrijven in de hotelbranche en de land- en tuinbouw.

IND

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is deze week begonnen met trainingen voor medewerkers die tijdens hun werk te maken kunnen krijgen met slachtoffers en daders van mensenhandel.

Voor gemeenten komen praktische aanwijzingen en informatie beschikbaar waarmee ze signalen die wijzen op onder meer dwangarbeid tijdig leren oppikken.

Signalering

Gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen in de signalering, preventie en bestrijding van mensenhandel.

Bijvoorbeeld door signalen tijdig op te pikken bij het in- en uitschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA), bij paspoortuitgifte en het afgeven van vergunningen aan bedrijven.

Bendes

Door samen te werken met Bulgarije, Roemenië en Hongarije wil Opstelten ook de georganiseerde bendes die zich bezighouden met mensenhandel aanpakken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer