Ethiopi%C3%AB+bestudeert+Nederlandse+co%C3%B6peratie
© Nieuwe Oogst

Ethiopië bestudeert Nederlandse coöperatie

Ethiopische kopstukken, onder wie minister Tefera Derbew van Landbouw, nemen coöperatief ondernemerschap in Nederland onder de loep. Dat doen ze door middel van een studietour georganiseerd door Agriterra.


De minister, besluitvormers en beleidsmakers uit Ethiopië komen naar Nederland om inspiratie op te doen bij onder andere FloraHolland, Rabobank, CZAV, Cosun en Royal FrieslandCampina.

Maar ook om te leren over onze coöperatieve geschiedenis en wetgeving en in hoeverre dit Ethiopië verder kan brengen.

Bestuurs- en bedrijfsmodellen

De bezoekers krijgen tijdens de studieweek van alles te horen over coöperatieve bestuurs- en bedrijfsmodellen, opbouw van ledenkapitaal, versterken van ledenbinding en het scheiden van de coöperatieaangelegenheden van de bedrijfsmatige activiteiten.

Ethiopië is een echt coöperatieland. In alle hoeken van het land kom je de coöperatieve bedrijfsvorm tegen, geeft Agriterra aan. Coöperaties kunnen een belangrijke rol spelen in het hervormen en verbeteren van de agrarische economie in Ethiopië.

Moderniseren

Om dat doel te bereiken wil Ethiopië de wetgeving en de beeldvorming rond coöperaties moderniseren.

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer