%27Band+bedrijven+en+ontwikkelingshulp+hechter%27
© Agriterra

'Band bedrijven en ontwikkelingshulp hechter'

Handel moet een veel belangrijker aandeel hebben in de contacten met ontwikkelingslanden. Dat vindt VVD-Tweede Kamerlid Ingrid de Caluwé.

In samenwerking met partnerorganisaties als Agriterra wordt volgens De Caluwé daardoor verdere economische ontwikkeling tot stand gebracht.

'Met meer betrokkenheid van het bedrijfsleven en minder regels moet het lukken een wezenlijke bijdrage te blijven leveren aan economische ontwikkeling in die landen.'

Agriterra

Dat was de kern van een korte inleiding, die het Kamerlid dit weekeinde bij agrarische ontwikkelingsorganisatie Agriterra in Arnhem hield.

Als boeren en ook individuele ondernemers zich inzetten om problemen in ontwikkelingslanden op te lossen, kennis over te dragen, coöperaties en bedrijven op te zetten, worden de betrokken landen vooruitgeholpen.

Bezuinigingen

De gevolgen van de komende bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking kunnen volgens De Caluwé worden beperkt. Dat kan door zo met nieuwe instrumenten en fondsen te werken, dat middelen effectiever worden ingezet.

'De inzet van Nederland blijft gericht op bedrijfsleven, landbouw en water met als doel economische ontwikkeling in die landen. Agriterra kan daar een wezenlijke rol bij spelen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer