NVWA: PTO3 voor desinfectie vrachtwagen

De NVWA adviseert om vrachtwagens die komen uit de regio's Litouwen en Polen te reinigen en te ontsmetten met PT03. Mits goed toegepast, wordt aangenomen dat deze middelen voldoende werkzaam zullen zijn tegen het Afrikaanse varkenspestvirus.

Afrikaanse varkenspest (AVP) is super besmettelijk en er is geen vaccin dat werkt tegen AVP. Opperste alertheid is geboden. De NVWA attendeert met klem op het belang van reinigen en ontsmetten van vervoermiddelen om versleping te voorkomen en AVP te reduceren.

Toegelaten middel

De NVWA adviseert PT03 voor ontsmetten en reinigen. PT03 is een biocide voor veterinaire hygiënedoeleinden, dat door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (het Ctgb) is toegelaten voor het desinfecteren van transportmiddelen voor dieren.

PT03 werkt tegen virussen van mond- en klauwzeer, klassieke varkenspest en de Ziekte van Aujeszky. Aangenomen wordt dat deze toegelaten middelen voldoende werkzaam zullen zijn tegen het Afrikaanse varkenspestvirus, op voorwaarde dat ze volgens het wettelijk gebruiksvoorschrift en gebruiksaanwijzing (WGGA) worden toegepast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer