Project Ruimte voor de Lek van start

De eerste symbolische schop is vandaag de grond ingegaan voor het project 'Ruimte voor de Lek' in het kader van het programma Ruimte voor de Rivier.

Utrechts gedeputeerde Ralph de Vries verrichtte samen met minister Melanie Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu de officiële aftrap.

Circa tien boeren raakten in het verleden grond kwijt aan de ingreep langs de Lek nabij Vianen. Sommige boeren huurden afgelopen jaren nog een deel van hun voormalige land terug van de overheid.

Oevergeulen

Bij 'Ruimte voor de Lek' staat veel te gebeuren. In de Bossenwaard worden oevergeulen aangelegd en wordt de zomerkade verlaagd.

Ook wordt in samenwerking met gemeente Nieuwegein speelnatuur in dit gebied aangelegd, terwijl in de Waalse waard nevengeulen worden gegraven.

Oude Haven

Aan de Viaanse kant worden in de Mijnsherenwaard en de Pontwaard de Oude Haven weer open gegraven en een passantenhaven en camperstandplaats gerealiseerd.

Ten slotte wordt de toegangsdam van het Stuweiland bij de stuw Hagestein verlaagd.

Waterpeil

Deze maatregelen hebben een waterstanddaling van 8 centimeter tot gevolg. Onder normale omstandigheden blijft het waterpeil gelijk.

Het door provincie Utrecht ontwikkelde plan wordt door Rijkswaterstaat uitgevoerd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer