Vragen over terugroepactie Van Hattem

De VVD maakt zich zorgen over de gevolgen van de terugroepactie voor vlees van de omstreden slachterij Van Hattem in Dodewaard. Ook andere middelgrote en kleinere vleesbedrijven worden er door getroffen.

Kamerlid Helma Lodders heeft schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) over de manier waarop de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ingrijpt bij Van Hattem.

Ze verwijst naar berichten dat een veelvoud van de aanvankelijk genoemde 28 miljoen kilo vlees moet worden teruggehaald.

Alleen geslacht

Het betreft vlees van dieren die in opdrachten van derden bij Van Hattem zijn geslacht. De karkassen en karkasdelen zijn direct na de slacht teruggegaan naar de opdrachtgever om daar te worden uitgebeend.

De gevolgen voor de betreffende bedrijven zijn ingrijpend. Volgens Lodders dreigen ze te worden 'meegesleurd in de val van Van Hattem.'

Ingrijpen

Het Kamerlid wil nu weten waarom de terugroepactie zo grootschalig moet zijn. Als blijkt dat onvoldoende rekening is gehouden met de gevolgen voor de andere vleesbedrijven, zou Dijksma volgens haar moeten ingrijpen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer