Akkoord ‘Samen werkt beter’ van start

De gebiedsprocessen in het kader van het akkoord ‘Samen werkt beter’ zijn in gang gezet. Voor het gebied ten noorden van Losser ligt er al een plan hoe om te gaan met de economie en ecologie in deze regio.

Akkoord+%E2%80%98Samen+werkt+beter%E2%80%99+van+start
© Foto: Historiche kring Losser

In het akkoord ‘Samen werkt beter’ hebben zestien organisaties in Overijssel afgesproken een balans te vinden tussen landbouw, andere economische activiteiten en natuur in het buitengebied van de provincie.

Uitgangspunt van het akkoord is dat partijen in de regio zelf plannen ontwikkelen voor de inrichting van het buitengebied.

Voorsprong

‘Wij waren daarover al voor de totstandkoming van ‘Samen werkt beter’ met Natuurmonumenten in overleg. Dus we hebben een voorsprong op andere gebieden’, zegt voorzitter Tine Welman van LTO Noord Losser.

‘Er zijn verkenningen geweest, we zijn er met elkaar wel uit hoe het gebied moet worden ingericht. Het wachten is nu op hoe de provincie daarover oordeelt.’

Constructief

‘Er is goed en constructief overleg gevoerd en de sfeer was prima’, zegt Welman die de concrete voorstellen die zijn bedacht nog even voor zich houdt.

‘Eerst is de provincie aan zet. Die moet toetsen of onze plannen passen bij de voorwaarden die zijn vastgesteld. En dan hopen we ook dat er geld komt zodat we van start kunnen gaan, onder andere met een verkaveling door CKO.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer