Stichting IKL gaat fors inkrimpen

De stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg (IKL) gaat fors inkrimpen vanwege veranderde marktomstandigheden en bezuinigingen bij de private en publieke sector.

Zoals het er nu naar uitziet is er voor 41 van de in totaal 64 medewerkers op korte termijn geen plaats meer in de organisatie. IKL wil via een speciaal in te richten Mobiliteitscentrum de boventallige medewerkers naar ander werk begeleiden.

Subsidie

Provincie Limburg heeft eerder deze maand besloten om voor de periode 2014-2015 een bedrag van 3,25 miljoen euro subsidie toe te kennen aan IKL. Een deel van dat bedrag wordt ingezet om IKL de komende jaren te transformeren van een uitvoerings- naar een kennisorganisatie.

Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar 'groene' projecten en diensten in samenwerking met Limburgse gemeenten. IKL wil evenveel blijven uitvoeren in het landschap, maar de uitvoering overlaten aan derden

Dienstenpakket

Stichting IKL, dat in 1981 haar activiteiten startte met het ´wegwerken van achterstallig onderhoud aan kleine landschapselementen´, zet zich met veel aandacht voor social return en vrijwilligerswerk in om de zorg voor het Limburgse cultuurlandschap te bevorderen.

IKL werkt in het landelijk gebied en in de groene randen van de stad. Gemeenten, terreinbeherende organisaties, particulieren, maatschappelijke organisaties, maar ook bedrijven kunnen bij IKL terecht voor diensten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer