Greenery krijgt keurmerk terug

De stichting Fair Produce heeft The Greenery het keurmerk Fair Produce teruggegeven. De schorsing is daarmee opgeheven.

Fair Produce trok woensdag het keurmerk nog in omdat The Greenery en dochterbedrijf Hoogsteder Groenten en Fruit niet voldeden aan de eis van het keurmerk dat 100 procent van de Nederlandse paddenstoelen wordt ingekocht en verhandeld bij telers of handelsbedrijven die door Fair Produce zijn gecertificeerd.

Misverstand

Volgens The Greenery was dat besluit gebaseerd op een misverstand. Omdat het keurmerk bij buitenlandse klanten nog geen voorwaarde voor levering is, had de afzetorganisatie aan Fair Produce een vrijstelling gevraagd voor levering van niet-gecertifieerde paddenstoelen aan deze afnemers. In de tussentijd zouden de leveranciers van deze niet-gecertificeerde paddenstoelen zich aanmelden bij Fair Produce.

'Door een misverstand tussen Fair Produce en The Greenery dacht The Greenery te kunnen rekenen op die vrijstelling terwijl dit niet zo was', meldt The Greenery.

Verklaring

Het bestuur van de stichting Fair Produce is tot de conclusie gekomen dat The Greenery en Hoogsteder alles in het werk hebben gesteld en met duidelijke verklaringen hebben aangegeven aan de keurmerkeisen te voldoen. Op grond hiervan is besloten de opschorting te beëindigen, aldus de stichting.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer