'Modern boeren op oude hoeves' van start

Gedeputeerde Patrick van der Broeck van Limburg heeft maandag het startsein gegeven voor het project 'Modern boeren op oude hoeves'.

Doel van het project is het bieden van ruimte voor bedrijfsontwikkeling, op een manier die passend is bij bestaande monumentale gebouwen en het Zuid-Limburgse landschap. Het project biedt ondernemers extra ondersteuning op het gebied van cultuurhistorie en landschap.

'Op dit moment is het nog gebruikelijk dat een ondernemer zijn plan aan de gemeente voorlegt voor toetsing', zegt LLTB-beleidsmedewerker Bert Vergoossen. 'Maar dit project gaat anders in z'n werk. Alle betrokken partijen zitten vanaf het begin samen aan tafel, zodat iedereen weet wat elkaars belangen zijn.'

Vijf LLTB-leden

Vijf LLTB-leden met uitbreidingsplannen voor een monumentale of karakteristieke hoeve in Zuid-Limburg gaan dit jaar aan de slag om een ontwerp te maken. Zij worden op weg geholpen om hun bedrijfsontwikkeling vergund te krijgen.

'De verwachting is dat deze aanpak een goed resultaat oplevert voor de ondernemer, dat de oude hoeve in gebruik blijft én dat het landschap erop vooruit gaat', aldus Vergoossen.

Vervolg

Het is de bedoeling dat deze aanpak straks ook bij andere bedrijven in Limburg wordt toegepast.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer