LLTB: pas op voor oplichters op het erf

Koop nooit iets van onbekenden die het boerenbedrijf bezoeken. Dat is het advies van de LLTB naar aanleiding van een melding van oplichting afgelopen week in Limburg.

Iemand die zich voordeed als vertegenwoordiger stelde een Limburgse boer voor freesmessen en boorkoppen te slijpen tegen een laag tarief. Toen ze overeenstemming hadden bereikt over de prijs, nam de oplichter de te repareren spullen mee en leverde ze enkele dagen later weer af.

De spullen waren gerepareerd en de agrariër maakte het afgesproken bedrag over.

Enkele dagen later ontving de boer van de 'vertegenwoordiger' een telefoontje met de mededeling dat hij 1.000 euro te weinig had overgemaakt met het dringende verzoek dit bedrag zo snel mogelijk over te maken. Dit heeft de agrariër niet gedaan.

Bedreigingen

De dagen erna ontving de ondernemer telefoontjes waarin werd gedreigd met brandstichting en zelfs met de dood, als hij niet zou betalen.

De politie is inmiddels op de hoogte van deze zaak. 'Het komt vaker voor dat dit soort oplichters boerenerven bezoeken', vertelt Ruud Deenen, accountmanager veiligheid en bedrijven van politie Limburg-Noord.

Gezonde wantrouwen

'Laat je niets aanpraten en vertrouw op je eigen gezonde wantrouwen bij dit soort personen', adviseert Deenen.

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  26° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
Meer weer