Overnamekandidaat+NHB+Deurne
© nieuwe oogst jos thelosen

Overnamekandidaat NHB Deurne

Er heeft zich een overnamekandidaat gemeld voor NHB Deurne. AC Stables van ondernemer Van Heel. Een andere partij trok zich op het laatste moment terug. Vrijdag was de laatste dag dat er plannen konden worden ingediend.

AC Stables wil het complex van NHB Deurne inzetten voor een nieuw op te zetten particuliere hippische opleiding. Van de ingediende plannen, werd dit plan als meest realistisch en kansrijk beoordeeld.

Een particuliere opleiding heeft met andere wet- en regelgeving te maken dan bekostigd mbo-onderwijs. Daardoor is gemakkelijker aansluiting bij de specifieke behoeften van de paardensportsector mogelijk.

Gefaseerde afbouw

Helicon Opleidingen bouwt de opleidingen in Deurne gefaseerd af. In overleg met vertegenwoordigers van studenten en medewerkers is een afbouwplan opgesteld. Daarin is vastgelegd hoe de afbouw precies vorm krijgt.

De werving van nieuwe studenten is gestopt, de huidige studenten kunnen hun gestarte opleiding afmaken.

Opstallen

In het plan van AC Stables is opgenomen dat overname deze afbouw op geen enkele manier in de weg staat. Bij verkoop huurt Helicon de benodigde opstallen van het complex terug van de nieuwe eigenaar.

Of medewerkers van NHB Deurne ook een werkplek kunnen krijgen bij AC Stables is nog niet bekend. Dat wordt de komende weken duidelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer