Vragen PvdD over jacht stiltegebieden

De zestien stiltegebieden in Zuid-Holland moeten ook echt stil blijven. De provincie moet daarop toezien en geen toestemming geven om daar te jagen.

Dat stelt de Partij voor de Dieren (PvdD) in Zuid-Holland in vragen aan het provinciebestuur. Ook duisternis in die gebieden is van belang voor de flora en fauna. Daarom moet eventuele verlichting worden aangepast.

Een stiltegebied is een milieubeschermingsgebied waarin de geluiden van flora en fauna overheersen.

Dichtbevolkte provincie

'In een dichtbevolkte provincie als Zuid-Holland zijn deze gebieden van groot belang voor mens en dier', stelt PvdD-fractievoorzitter Carla van Vliegen.

De partij wil onder meer weten hoe vaak de provincie sinds 2011 ontheffing heeft verleend voor activiteiten in stiltegebieden en of het daarbij ging om bijvoorbeeld jacht in het kader van beheer en schadebestrijding.

Trekker

Om stiltegebieden zo stil mogelijk te houden, zijn gemotoriseerd verkeer, grootschalige evenementen of andere lawaaibronnen daar verboden.

Gebiedseigen geluiden - zoals een boer die zijn land bewerkt met een trekker - zijn wel toegestaan. Dat geldt ook voor alle activiteiten waarbij weinig lawaai ontstaat.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer