Waardenmakerij impuls Hoeksche Waard

Met een Waardemakerij willen gemeenten op de Hoeksche Waard dit jaar nog een impuls geven. Leegloop dreigt immers, terwijl in de agrarische sector kansen liggen.

Het initiatief voor de Hoeksche Waardenmakerij komt van het Samenwerkingsverband Hoeksche Waard van alle gemeenten op het Zuid-Hollandse eiland. Zij willen de gebiedsontwikkeling een nieuwe, creatieve invulling geven.

'De toekomst van de zuidrand van het eiland is aan ondernemende mensen binnen of buiten de Hoeksche Waard’, aldus Wilko van Tilborg, bestuurlijk trekker van het project. Het idee is om buiten de bestaande en gebaande paden tot slimme combinaties van samenwerking en financiering te komen.

Kansen

De gevolgen van de ‘trek naar de stad’, de vergrijzing en de bevolkingsdaling worden de komende jaren nog scherper voelbaar in de zuidrand. De Hoeksche Waard loopt het risico jong talent te verliezen. Tegelijk liggen er 'mooie kansen', stellen de gemeenten.

Die liggen onder meer in de agrarische sector. 'Technologische ontwikkelingen, klimaatverandering en nieuw Europees landbouwbeleid zullen ook in de Hoeksche Waard merkbaar zijn', schrijven de gemeenten.

Dichtbij

De Hoeksche Waard ligt dichtbij de Randstad en de Rotterdamse haven. Van Tilborg: 'Dat biedt kansen voor de toekomst. De allure van een Nationaal Landschap en de bijzondere kwaliteit van de waterkanten en het eiland Tiengemeten zijn aantrekkelijke aspecten voor recreanten uit de stad. Hoe halen we ze naar de Hoeksche Waard?'

'Ik roep iedereen met een mooi idee of wellicht met ruimte, kennis of geld op, met anderen een plan te ontwikkelen en het aan ons te melden via www.hoekschewaardenmakerij.nl’ aldus Van Tilborg.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer