Sierteelt maakt afspraken afvalverwerking

VGB, FloraHolland en het Afvalfonds Verpakkingen hebben afspraken gemaakt voor de sierteeltsector over de uitvoering van de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen. Dat is de vervanger van de Verpakkingenbelasting.


De Verpakkingenbelasting is per 1 januari 2013 afgeschaft en omgezet naar de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen. Afvalfonds Verpakkingen is opgericht door het verpakkende bedrijfsleven om de collectieve producentenverantwoordelijkheid van bedrijven te dragen

Het fonds int daarvoor een bijdrage die aanzienlijk lager is dan de Verpakkingenbelasting was. De Afvalbeheersbijdrage geldt in de basis voor verpakkingen van producten die voor het eerst op de Nederlandse markt terecht komen.

Exportpercentage

In de nieuwe regeling wordt rekening gehouden met het hoge exportpercentage van sierteeltproducten. Er wordt onder meer een kortingspercentage van 73 procent toegepast bij de Nederlandse producenten en importeurs (VGB-leden) van sierteeltproducten.

Die korting wordt toegepast op de gewichten van de eerste terbeschikkingstelling van verpakkingen in Nederland. Voor exporteurs zijn verpakkingen die aan producten worden toegevoegd en direct worden geëxporteerd onbelast.

Verpakkingen groothandelaren

Groothandelaren die een gedeelte van hun handel met door hen toegevoegde verpakkingen afzetten op de Nederlandse markt, moeten deze verpakkingen wel voor 100 procent opgeven. Dat geldt wanneer dit meer dan 50.000 kilo betreft.

De definitieve aangifte en eerste betaling voor 2013 dienen uiterlijk 31 maart 2014 binnen te zijn bij het Afvalfonds.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer