Slachthuis Van Hattem blijft open

Slachthuis Van Hattem Vlees in Dodewaard blijft voorlopig open. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vandaag. Het slachthuis kwam in opspraak omdat in rundvleessnippers ook paard is gevonden.

Het slachthuis kreeg tot vanochtend de tijd om de administratie in te leveren. Dat is ook tijdig gelukt. Omdat dit een omvangrijke administratie gaat, heeft de NVWA waarschijnlijk twee dagen nodig om deze door te spitten.

'Dat moet snel en zorgvuldig gebeuren', stelt een NVWA-woordvoerder. De administratie omvat alle in- en verkopen van begin 2012 tot met met nu. De woordvoerder verwacht woensdag uitsluitsel.

Verscherpt toezicht

Tot die tijd kan Van Hattem doorgaan met slachten. Wel is er sprake van verscherpt toezicht. Dat betekent dat er naast dierenartsen ook continu inspecteurs van de NVWA bij het slachtproces aanwezig zijn.

De NVWA is scherp op de controles van snippers paardenvlees in rundvleessnippers. Niet alleen omdat paardenvlees niet in rundvlees hoort, maar ook omdat sommige paarden, na het gebruik van medicijnen, nooit meer mogen worden geslacht.

Illegaal geslacht

Soms worden deze paarden illegaal geslacht en de snippers van deze dieren vermengd met rundvlees. Zo is bij partijen van vermengd vlees bij Willy Selten in Oss vorig jaar het verboden middel fenylbutazon aangetroffen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer