Boeren Dalfsen moeten innovatief kunnen bouwen

Boeren in Dalfsen moeten de vrijheid houden om innovatieve stallen te bouwen. Dat vindt Jan Jansen Holleboom, voorzitter van afdeling Dalfsen van LTO Noord in een reactie op de Welstandsnota van gemeente Dalfsen.

In de nota daagt de gemeente boeren uit om vernieuwend en duurzaam te bouwen en daar kan de afdeling Dalfsen zich prima in vinden, stelt Jansen Holleboom.

Maar hij is verbaasd dat diezelfde gemeente in bepaalde landschappen wil dat gebouwtypes voorkomen uit de traditie in dat deel van het buitengebied.

'Het weren van gebouwtypen die niet voortkomen uit de traditie en het tegelijkertijd kiezen voor vernieuwende architectuur staat haaks op elkaar', vindt Holleboom.

Goedkoop materiaal

Ook is de landbouw het niet eens met de verplichte donkere kleur van bijvoorbeeld silo’s. Kunstmestsilo’s zijn echter vaak wit om de invloed van zonlicht tegen te gaan.

In de nota staat verder dat er bij de bouw geen goedkoop uitziende materialen mogen worden gebruikt. LTO Dalfsen wil die bepaling uit de nota: ‘Wat goedkoop uitziende materialen zijn, kan een ieder anders interpreteren.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer