Schippers maakt afspraken over zout en vet
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft met de levensmiddelenindustrie en de horeca afspraken gemaakt over het verminderen van het zout, vet en calorieën in hun producten.
De minister tekende vandaag met onder meer het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Koninklijke Horeca Nederland het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.
Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten weten. Doel van het akkoord is de samenstelling van de producten te verbeteren, maar het bedrijfsleven stelt zelf de maximumnormen per productcategorie.
ANP
Lees ook
Zouttolerante gerst kwestie van tijd
30-10-2012
Verlaging maximum zoutgehalte in brood
26-10-2012
Zoutschade door hoge basisbemesting
12-10-2011
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Botsende BBB-ministers opnieuw in overleg over mestregels
Vandaag, 16:39
'Wij hebben een wijze les geleerd van de vorige generaties'
Vandaag, 15:30
Nieuwste video's
Meer dan honderd trekkers bij Lichtjestour Putten-Ermelo
Vandaag, 13:06
POAH! Volvo BM 810
13-12-2025
Kennispartners
Nuffield Scholar-podcast: 'Contact buiten de boerenbubbel, dat is gelukt'
Provincie Overijssel
Oude aardappelbewaarplaats is nu nieuwe energiezuinige koelcel
Renoveerjehal.nl
Alleen spuiten tegen cercospora is niet meer genoeg
Bayer Crop Science
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

Z665 Hydro
Gebruikt, € 2.000
-

Claas Atos 330 2WD
Gebruikt, P.O.A.
-

Steyr 6280 ABSOLUT CVT
Gebruikt, P.O.A.
-

Lely Splendimo 320MC
2017, P.O.A.
Vacatures
Gezocht; Allround bedrijfsleider Veen-natuurmelkveebedrijf
Stichting VIP Hegewarren - Oudega, Smallingerland
Weer
-
Dinsdag11° / 5°10 %
-
Woensdag10° / 5°20 %
-
Donderdag11° / 6°30 %













