Schippers maakt afspraken over zout en vet
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft met de levensmiddelenindustrie en de horeca afspraken gemaakt over het verminderen van het zout, vet en calorieën in hun producten.
De minister tekende vandaag met onder meer het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Koninklijke Horeca Nederland het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.
Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten weten. Doel van het akkoord is de samenstelling van de producten te verbeteren, maar het bedrijfsleven stelt zelf de maximumnormen per productcategorie.
ANP
Lees ook
Zouttolerante gerst kwestie van tijd
30-10-2012
Verlaging maximum zoutgehalte in brood
26-10-2012
Zoutschade door hoge basisbemesting
12-10-2011
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
'In één generatie uit de armoede'
Vandaag, 11:00
Belgapom verlaagt aardappelnotering naar 10 euro
Vandaag, 10:31
Bouwen aan je toekomst in landelijk vastgoed en makelaardij
Vandaag, 08:00
Voerwaarts neemt hobbyvoertak Hedric over van ForFarmers
Vandaag, 07:45
Nieuwste video's
Kijkdag in Goor voor inboedel van failliete GroeNoord
Gisteren, 12:00
Flower liners beschermen bollenvelden
23-04-2025
Kennispartners

Tomorrow’s Dairy: vernieuwd programma voor leveranciers Vreugdenhil
Vreugdenhil Dairy Foods

Een vastgoedinvesteerder die je persoonlijk kent
FlexxInvestments

Middelen voor een snelle weggroei en vitaal gewas lonen altijd
Bayer Crop Science
Meest gelezen
'Over twintig jaar staat de koe enkel nog in de dierentuin'
Gisteren, 11:50
Boerendochter aan het roer bij Albert Heijn
Gisteren, 12:47
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Gebruikt, P.O.A.
-
Holaras Jumbo HK-HUS kuilverdeler
2024, P.O.A.
-
Fendt 716 Vario COM3
Gebruikt, P.O.A.
-
Valtra Q305 trekker
Gebruikt, P.O.A.
Weer
-
Zaterdag19° / 6°5 %
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %