Snelle verkaveling rond N18

Er moet snel een kavelruilproces rond de N18 op gang komen, vinden vertegenwoordigers van de LTO Noord-afdelingen Oost-Achterhoek, Haaksbergen en Berkelland.

Gisteren spraken de bestuurders met een aantal kavelruilcoördinatoren over hoe zo'n ruil te realiseren.

De weg, die van Varsseveld naar Enschede loopt, wordt aangepast vanwege een betere bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. De nieuwe N18 zal echter (huis)kavels van agrarische bedrijven doorsnijden.

Verzoek indienen

Afgesproken is dat de betrokken LTO Noord-afdelingen een verzoek gaan indienen bij de Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland (STEVIG) en het Coördinatiepunt Kavelruil Overijssel (CKO) om te faciliteren bij het kavelruilproces.

Aandachtpunt is wel, dat het CKO rekent met een bijdrage van 500 euro per hectare en STEVIG uitgaat van maximaal 1.000 euro per hectare.

Zelfde tarief

‘Als afdelingen willen we één tarief hanteren. We streven naar 500 euro’, zegt voorzitter Agnes Gunnewijk van de afdeling Berkelland. ‘Daarover gaan we dus nog praten met provincie Gelderland en Rijkswaterstaat.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer