Nederland van boven toont boerenleven

Hoe ver staan we af van het boerenleven en wat weten we echt van onze voedselproductie? Die vraag probeert VPRO-programma Nederland van Boven te beantwoorden.

Nog steeds is Nederland voor een belangrijk deel een agrarisch land. We exporteren heel veel, maar we voeren ook veel eten in, geven de programmamakers aan.

Grote stallen en industriële voedselproductie staan haaks op het idyllische plaatje dat wij volgens de VPRO koesteren van het platteland: een kleine keuterboer, met een paar koeien en een gelukzalige glimlach om z’n mond.

Boerenromantiek

We weten dat de tijd van die boerenromantiek voorbij is, maar willen er niet aan, stellen de programmakers. Verscholen tussen de bomen bewaart hobbyboer Harm Joling een ongeschonden stuk veen.

We koesteren de illusie, die weidemelk boven melk van koeien op stal aanbeveelt, en die ons het gevoel geeft dat we zelfvoorzienend zijn.

Massaal storten we ons weer op het zo veel mogelijk zelf bereiden van ons voedsel, toont Nederland van Boven - Oogst. Braakliggende terreinen in grote steden worden tot moestuin omgetoverd. Zo houden we, als is het op kleine schaal, de illusie in stand.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer