NAM: besluit Kamp biedt perspectief

Het voorgenomen besluit van minister Kamp over het terugdringen van de gaswinning in Noordoost-Groningen biedt perspectief voor de inwoners van de regio en voor de NAM.

Een breed pakket aan maatregelen gericht op veiligheid en leefbaarheid zorgt ervoor dat gaswinning ook in de toekomst verantwoord is, zegt NAM in een eerste reactie op het besluit van minister Kamp.

Bart van de Leemput, directeur NAM: 'Belangrijk is dat bewoners nu systematisch betrokken worden bij het uitvoeren van de maatregelen aan overlegtafels. Het gaat immers om hun huis, hun toekomst en hun veiligheid.'

Nog steeds aardbevingen

Vermindering van de gasproductie betekent volgens Van de Leemput niet dat aardbevingen zullen stoppen. 'Onderzoeken laten zien dat de komende drie jaar aardbevingen van 4.1 op de schaal van Richter kunnen optreden. In combinatie met het pakket aan maatregelen dat nu is overeengekomen, betekent dit een aanvaardbaar veiligheidsrisico.'

NAM gaat door met het bouwkundig versterken van woningen en gebouwen waar dit nodig is. Dit programma zal gefaseerd worden uitgerold, waarbij begonnen is in Loppersum. Van daaruit wordt steeds een groter gebied bestreken.

Versteviging huizen

'De versteviging van huizen in de regio wordt met kracht voortgezet. Daarnaast wordt afhandeling van schade verder verbeterd, met onafhankelijk toezicht', aldus Van de Leemput.

NAM opent een kantoor in Loppersum om de toegankelijkheid voor bewoners te vergroten. Volgens Van de Leemput is het goed dat er overeenstemming is over een schaderegeling voor de waardedaling van huizen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer