Landbouwregeling voor (op-)fokkers paarden

De Belastingdienst keurt alsnog goed dat paardenfok- en -opfokbedrijven de btw-landbouwregeling blijven toepassen. Dat geldt zowel voor de levering van paarden door deze bedrijven als de opfokdiensten aan derden.

Sectorraad Paarden (SRP) wil duidelijk hebben of deze goedkeuring alleen betrekking heeft op fok- en opfokpaarden of ook op andere paarden.

Voorwaarde voor het toepassen van de btw-landbouwregeling is wel dat een bedrijf tenminste één hectare cultuurgrond bedrijfsmatig in gebruik heeft, staat in de Staatscourant.

Btw-heffing

De btw-landbouwregeling houdt in dat een bedrijf buiten de heffing van btw blijft. Het bedrijf is dan geen btw verschuldigd over de omzet en krijgt ook geen btw-teruggave over de kosten.

Fok- en opfokbedrijven kunnen kiezen voor toepassing van de btw-landbouwregeling of voor de normale btw-regeling. De btw-landbouwregeling is niet voor elk bedrijf de beste keuze. Dat is maatwerk.

Veehandelsregeling

De Belastingdienst keurt ook alsnog goed dat paardenhandelaren de veehandelsregeling op verzoek kunnen toepassen op de levering van alle –soorten- paarden. Dus niet alleen slachtpaarden, fokmerries en dekhengsten.

De veehandelsregeling werkt hetzelfde als de btw-landbouwregeling, een bedrijf blijft hiermee buiten de heffing van btw. Paardenhandelaren hebben dus de keuze tussen toepassing van de btw-veehandelsregeling of de normale btw-regeling.

Goedkeuringen

De Belastingdienst heeft in een overleg met SRP aangegeven dat beide bovenstaande goedkeuringen per 1 april 2014 worden heroverwogen. De sectorraad zet zich ervoor in dat de regelingen op bovenstaande wijze toegepast kunnen blijven worden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer