Dijksma bespreekt Afrika met Kofi Annan

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) ontmoet vandaag voormalig secretaris generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties om intensieve samenwerking op landbouwgebied in Afrika te bespreken.

Nederlandse landbouwbedrijven investeren de komende jaren meer in Afrika om economische kansen te creëren en voedselzekerheid te vergroten. Dat doen ze door de landbouwproductie van kleine boeren te verbeteren.

Dijksma en de Alliance for a Green Revolution for Africa (AGRA) van Annan sluiten een overeenkomst om voedseltekorten te reduceren. Maar ook om de inkomens van miljoenen kleine boeren te vergroten door klimaatslimme landbouwprojecten op te zetten.

Investering

De Nederlandse overheid investeert de komende jaren 3,7 miljoen euro in de samenwerking tussen agrarische bedrijven en AGRA.

'Het samenwerken met Kofi Annan en zijn organisatie AGRA geeft een nieuwe impuls om met onze agrarische bedrijven aan voedselzekerheid te werken en nieuwe economische kansen via klimaatslimme landbouw te creëren', stelt Dijksma.

AGRA

AGRA wil via landbouw de voedselzekerheid in Afrika te vergroten. De Afrikaanse bevolking bestaat voor 70 procent uit kleine boeren.

De alliantie ziet in Nederland een interessante partner, omdat de organisatie zich de komende jaren naast maïs en cassave meer wil toeleggen op groenteteelt, aardappelen en zuivel.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer