Alta en CRV samen in Amerikaanse fokkerij

Alta en CRV werken voortaan samen in hun Noord-Amerikaanse holstein-fokprogramma’s. Beide organisaties blijven stieren selecteren op basis van de eigen fokkerijvisie.

De samenwerking tussen Alta en CRV biedt schaalvoordelen die volgens beide bedrijven leiden tot een groter en beter genetica-assortiment op Amerikaanse basis. Er worden daardoor meer stieren geselecteerd met een hoge GTPI.

De gemaakte afspraken tussen Alta en CRV zijn een uitbreiding en verbetering van hun huidige fokprogramma’s in Noord-Amerika.

Topstieren

Door de samenwerking versterken Alta en CRV het portfolio van absolute topstieren met een hoge GTPI, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten.

'Alta en CRV zullen dit doen vanuit hun eigen fokkerijvisie en met wederzijds respect. Deze samenwerking zal ons helpen bij het behalen van onze ambities', verklaart Ate Lindeboom, directeur Operations and Development van CRV.

Genetica

Door deze samenwerking kunnen beide bedrijven volgens Paul Hunt, Chief Operating Officer van Altaextra, investeringen doen in genetica.

'Dat gebeurt om wereldwijd toonaangevend te blijven op het gebied van genetische verbetering in het spannende en competitieve tijdperk van genomic selection.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer