SP wil meer actie tegen tijgermug

De SP wil dat de overheid strengere eisen stelt aan de import van Lucky bamboo en van gebruikte banden. Dit om het naar Nederland halen van de tijgermug te voorkomen.

Kamerlid Henk van Gerven heeft schriftelijke vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw). Hij verwijst daarin naar recente artikelen die suggereren dat de overheid laks omgaat met het weren van de tijgermug.

Eisen aan import

Volgens het SP-Kamerlid moet de overheid Lucky bamboo-importeurs eisen dat de plantjes vrij van tijgermuggen worden ingevoerd. De importeurs kunnen met hun Chinese leveranciers sluitende afspraken maken om te voorkomen dat tijgermuggen bij de plantjes komen.

Eenzelfde eis kan aan de importeurs van gebruikte banden worden gesteld, vindt Van Gerven. Hij stelt dat in onder meer Australië tijgermug-vrije import van banden mogelijk blijkt.

Convenant

Het stoort Van Gerven dat met de Nederlandse importeurs van banden slechts een convenant is afgesloten, waaraan alleen leden van branche-organisatie Vaco zich hoeven te houden. Voor importeurs van Lucky bamboo is een algemeen geldende wettelijke regeling van kracht.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer