PT draagt 35 activiteiten over aan sector

Productschap Tuinbouw (PT) draagt ruim 35 activiteiten over aan organisaties en bedrijven in de tuinbouwsector. Het bestuur heeft vandaag ingestemd. 'We zijn uitverkocht,' aldus PT-voorzitter Agnes van Ardenne.

LTO-geledingen - LTO Nederland, LTO Glaskracht, KAVB, NFO - nemen onder meer activiteiten over op het gebied van Plantgezondheid, Plantgezondheidsfonds (met onder meer Frugi Venta en DPA), Effectief middelenpakket, Kas als energiebron en Schone en zuinige bloembollen/fruitteelt.

Frugi Venta en DPA pakken de activiteiten op met onder de Hygiënecode voor onbewerkte groenten en fruit & EWRS, Groenten en Fruit Portaal, Groenten & Fruit Monitor, crisismanagement en communicatie, secretariaat NTWG Global GAP, CO2 Footprint (samen met FloraHolland) en promotiecampagnes

Biobased economy

FloraHolland richt zich op de programma's Groen & Welbevinden (samen met iVerde), programma De tuinbouw in de biobased economy, Green deal, Manifest Biobased economy, IMVO Jaarverslag Tuinbouw, CO2 Footprint (samen met Frugi Venta/DPA).

iVerde pakt de activiteiten op met betrekking tot Groen & Welbevinden en De Groene Stad (samen met FloraHolland). De VGB neemt de werkzaamheden rondom het GreenCHAINge over. De sectorstatistiek wordt door alle genoemde partijen samen bijgehouden.

Heffingen

Over 2014 geldt voor geen enkele tuinbouwgeleding een PT-heffing. In 2013 is er ook geen heffing voor ondernemingen werkzaam in de teelt, import en handel in bloemen, de boomkwekerij, de hoveniers en groenvoorzieners, de champignonteelt en de verwerking van groenten, fruit en uien.

Op verzoek van de tuinbouwgeleding zelf is voor andere geledingen nog een (beperkte) heffing voorzien. Die heffing ligt dan ruim lager (50 tot 90 procent) dan het tarief over 2011.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer