Trekpaardclub blijft koninklijk

De Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger blijft koninklijk. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma is er geen reden om de vereniging dat predikaat te ontnemen.

Trekpaardclub+blijft+koninklijk
©

Kamerlid Henk Van Gerven (SP) had er op aangedrongen om de fokkersorganisatie de eretitel te ontnemen. Er zijn nog steeds leden die in Frankrijk de staart van hun paarden laten couperen, terwijl dat in Nederland verboden is.

Dierenleed

Volgens Van Gerven wordt binnen de vereniging 'massaal de wet ontdoken en veel dierenleed berokkend.' Staatssecretaris Dijksma heeft echter een andere kijk op de situatie.

Ze stelt dat de trekpaardenorganisatie zich toelegt op het veranderen van de cultuur binnen de fokkerij en de boodschap uitdraagt dat het couperen van paardenstaarten maatschappelijk ongewenst is.

Communicatieplan

'Dit is in het communicatieplan verankerd en wordt actief op de ledenvergaderingen uitgedragen', aldus de staatssecretaris. Daarom mag de vereniging de titel ´koninklijk´ houden en wordt ook de stamboekerkenning niet ingetrokken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer