Mobiele melkstal alternatief en aanvulling

Europe Dairy Systems heeft deze week de Mobistar 2G6 gepresenteerd, een zes-stands mobiele zij-aan-zij melkstal.

Mobiele+melkstal+alternatief+en+aanvulling
© Wilfried Wesselink

Een mobiele melkstal maakt comfortabel melken in de wei mogelijk en biedt een oplossing voor bedrijven die tijdelijk niet over een vaste melkinrichting kunnen beschikken of die een extra melkstal nodig hebben.

De Mobistar 2G6 is een aanvulling op de reeds bestaande Mobistar mobiele melkstallen, aldus directeur-eigenaar Rutger Schut van Europe Dairy Systems.

Meer versies

‘De huidige Mobistars zijn tweezijdige swingover melkstallen. De 2G is een eenzijdige melkstal met een lagere capaciteit, vooral voor iets kleinere bedrijven maar ook voor heel grote bedrijven om probleemkoeien te melken. Naast de 2G6 zes-stands versie komen we nog met een acht-, tien- en twaalf-stands.’

Het meest vernieuwend aan de 2G-serie is dat de vloer waarop de koeien staan hydraulisch op en neer kan. Er is dus geen melkput nodig en de koeien hoeven niet omhoog en omlaag te lopen.

Afmetingen

Van de 2G6 is het platform 2 meter breed en 7,5 meter lang en biedt plaats aan zes koeien. De koeien lopen aan de kopse kant het platform op de melkstal binnen, draaien zich een kwart slag om vervolgens in zij-aan-zij opstelling te gaan staan.

De aanschafprijs van de basisuitvoering van de 2G6 bedraagt 43.000 euro, exclusief btw. De melkinstallatie van de basisversie heeft geen automatische afname, geen melkmeting en geen spoelautomaat.

Huurprijs

De huurprijs zal ongeveer 50 euro per dag bedragen, geeft Schut aan.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, vakkatern Veehouderij

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer