Controle lichtuitstoot Westlandse kassen

Omgevingsdienst Haaglanden start vanaf 1 november in samenwerking met de politie weer met controles van de lichtemissie van kassen in stadsgewest Haaglanden. Dat meldt gemeente Westland.

Het gaat om de controle van assimilatieverlichting waarbij wordt gecontroleerd of de verlichting van de kassen op de juiste manier is afgeschermd. Sinds 1 januari 2013 is het Activiteitenbesluit hiervoor van kracht.

Voor de toepassing van assimilatiebelichting gelden de volgende regels: voor alle bedrijven die assimilatiebelichting toepassen geldt nu dezelfde donkerteperiode.

Uitstraling

Van 1 september tot 1 november en van 1 april tot 1 mei dient de uitstraling aan de bovenzijde een half uur na zonsondergang tot 2 uur met tenminste 95 procent te worden gereduceerd.

Voor de periode 1 november tot 1 april geldt dat de donkerteperiode loopt van 18 tot 24 uur.

Voor de zijgevel zijn de voorschriften niet gewijzigd, hiervoor geldt nog steeds dat de uitstraling via de zijgevel op 10 meter met 95 procent moet zijn gereduceerd tussen zonsondergang en zonsopgang.

Nanacht

Voor de nanacht geldt dat de uitstraling aan de bovenzijde met 75 procent moet worden gereduceerd. Hoe een bedrijf de reductie lichtemissie realiseert is aan de tuinder.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer