Recordprijs laatste stierenveiling Toldijk

Voor Blonde d'Aquitaine stier BAC Hendrik is zaterdag tijdens de veiling in Toldijk een recordprijs van 5.000 euro betaald. Ook het gemiddelde verkoopbedrag lag met 3.417 euro bijna 250 euro hoger dan de veiling maart dit jaar.


In het opfokstation in Toldijk werden voor de laatste keer dieren van de rassen Blonde d’Aquitaine, Limousin, Hereford, Piemontese en Charolais geveild.

Buffalo-zoon BAC Hendrik was de klapper van de dag. Deze door Fredie van Dijk uit Gendringen gefokte stier uit Cauet-Roz-dochter Evide en in eigendom van Ed en Marjan Neerincx werd gekocht door Wim Goedhart uit Loosdrecht.

BAC Heros

Het een na hoogste bod werd uitgebracht op Elan-zoon BAC Heros van fokker Robert en Ivo Morsink uit De Lutte. Voor een bedrag van 4.200 euro verhuisde de stier naar de gebroeders Lamers in Groesbeek.

Verder werd er een goede prijs betaald voor Frans-zoon BAC Humberto van Henk Spaansen uit Winkel. Het dier wisselde voor 3.400 euro van eigenaar.

Henk Stegeman

De volgende veiling, eind maart 2014, en opfok van de geselecteerde stieren vindt plaats op de nieuwe locatie van Henk Stegeman in Laren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer