Schoolfruit ook op Voortgezet Onderwijs

Het Voortgezet Onderwijs (VO) doet dit jaar voor het eerst mee aan het Schoolfruitprogramma van de Europese Unie (EU), meldt Productschap Tuinbouw (PT).

In een pilot ontvangen de klassen 1 en 2 van vijftien scholen twintig weken lang drie stuks gratis groente of fruit per leerling per week. De pilot voor het VO is opgezet, omdat juist bij de overgang naar de middelbare school kinderen zelfstandiger worden.

Ze maken eigen keuzes en gaan vaker ongezond snacken. Schoolfruit kan bijdragen aan hun bewustwording van het belang van een gezond eetpatroon, geeft PT aan.

Budget

Na evaluatie van de pilot wordt volgend jaar de groep middelbare scholen, die kan deelnemen aan het schoolfruitprogramma, mogelijk uitgebreid.

Het totale EU-budget voor het hele programma in de lidstaten wordt wellicht verhoogd van 90 miljoen euro naar 150 miljoen euro op jaarbasis.

Aftrap

Op 1.100 basisscholen vond vandaag tevens de officiële aftrap van het Schoolfruit-project plaats. Zo'n 215.000 leerlingen, met het gezamenlijk eten van een nieuw geoogste appel, waren hierbij betrokken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer