LTO en NVV samen in nieuw overlegplatform

LTO en NVV tekenden deze week een samenwerkingsovereenkomst dat de basis moet worden onder het Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP).

De vakgroep varkenshouderij van LTO Nederland en de NVV hebben medio juni 2013 besloten om samen een nieuw overlegplatform voor de varkenshouderij op te richten. De afspraken over de gezamenlijke belangenbehartiging zijn nu vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Binnen het VVP worden visies en standpunten structureel afgestemd en lobbytrajecten samen uitgevoerd. Ook de communicatie wordt vanuit het platform gecoördineerd.

Producentenorganisatie

Een werkgroep van NVV en LTO varkenshouderij werkt door aan de invulling van een productenorganisatie (PO). Binnenkort vindt overleg plaats met het ministerie van EZ over de taken die de op te richten PO kan oppakken.

Dat gebeurt vanuit de boedel van Productschap Vee en Vlees. Dat wordt 1 januari 2014 bijna geheel ontmanteld.

Diergezondheid

LTO en NVV willen dat de PO varkenshouderij een belangrijke rol krijgt bij de uitvoering van taken op het vlak van diergezondheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn.

Beide organisaties vinden dit noodzakelijk om uitvoerbare regelingen te houden met draagvlak bij de varkenshouders en lage uitvoeringskosten. De inzet is om eind oktober 2013 de producentenorganisatie op te richten. Die zal los komen te staan van de VVP.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer