Gemeente: booronderzoek ontoereikend

Warffum - Gemeente Eemsmond vindt het booronderzoek dat melkveehouder Tonnie Weeseman op zijn perceel in Warffum liet uitvoeren ontoereikend. Dat meldt ze in een brief aan juridisch adviseur Jan Breimer.

Gemeente Eemsmond deed enkele weken terug aangifte tegen de boer omdat hij volgens de gemeente grondbewerkingen uitvoerde op een wierde. Weeseman is het hier niet mee eens en liet een archeologisch bureau onderzoek doen. Dit bureau deed negentien boringen en trof geen wierdelagen aan.
Volgens de gemeente heeft het bureau zich niet aan het 10x10-raster gehouden. ‘Daardoor is er geen beeld of er nog wierdelagen en/of grondsporen in de bodem aanwezig zijn buiten de kruisraaien. Zowel de begrenzing van de wierde als de diepte van de wierdelagen/bewonerssporen zijn onvoldoende vastgesteld.’ De gemeente wijst het verzoek om de percelen weer te kunnen gebruiken dan ook af.
Breimer en Weeseman willen een gesprek met de burgemeester. ‘Wij gaan een brief naar haar schrijven omdat wij nut en noodzaak van verder onderzoek willen bespreken. Het kan niet zo zijn dat op kosten van de boer almaar verder onderzoek wordt gedaan. Ik snap niet dat je na negentien boringen nog meer onderzoek wilt. Dit is gewoon boertje pesten’, stelt Breimer.
Ook Weeseman is niet te spreken over de houding van de gemeente. ‘De gemeente boort haar ondernemers de grond in op deze manier. Ze ziet de belangen van agrarisch ondernemers niet, ook niet dat deze werkgelegenheid verschaffen voor de regio. Zo stuurt ze een loon- en drainagebedrijf om een klein bultje van het perceel af.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer