Pontonbrug oplossing maïsoogst Woubrugge

Om boeren in en rond Woubrugge tegemoet te komen, legt provincie Zuid-Holland een pontonbrug neer tijdens de afsluiting van de Woubrugsebrug tussen 30 september en 14 oktober.

Van deze brug mag naast het langzame verkeer ook gebruik worden gemaakt door voetgangers, fietsers, bussen van Arriva en hulpdiensten. Overig verkeer wordt omgeleid via de A4, N11 en N207. Het pontje komt te vervallen.

Vorige week was het sluiten van de brug reden tot zorg van LTO Noord Kaag en Braassem, omdat dit boeren zou hinderen bij de maïsoogst. Na overleg volgde deze oplossing, waarmee afdelingsvoorzitter Piet van der Poel tevreden is.

Oplossing

'Het was een idee van een de boeren om met een pontonbrug te werken. Dat is een prima oplossing, want boeren kunnen nu op tijd hun maïs binnenhalen. Eventuele schade die ontstaat door de alternatieve route neemt de provincie voor haar rekening', vertelt hij.

De pontonbrug wordt aangelegd tussen de Van Hemessenkade en de Comriekade. De brug is dagelijks open tussen 6 uur en 00.15 uur. 's Nachts wordt de brug weggehaald zodat vrachtboten doorgang hebben.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer