'Miljoenennota: perspectief duurzaam herstel'

Het kabinet zet met de Miljoenennota voor 2014 naar eigen zeggen een belangrijke stap op weg naar duurzame economische groei. De regering streeft daarmee verder solide overheidsfinanciën en eerlijke inkomensverdeling na.

Dat is volgens het kabinet de belangrijkste boodschap van de Miljoenennota 2014 die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën gisteren de Tweede Kamer aanbood.

'Nederland is nog steeds een rijk en welvarend land. De financiële crisis heeft niettemin forse kwetsbaarheden blootgelegd. In Europa, in de financiële sector en in de Nederlandse economie.'

Opbouw schulden

In Nederland ging jarenlange hoge economische groei gepaard met een opbouw van schulden door burgers en banken. 'Mede daardoor staan burgers, bedrijven en banken nu voor de noodzaak hun balans te versterken', benadrukte Dijsselbloem.

'Dit type balanscrisis leidt tot een trager economisch herstel dan verwacht', vertelde hij in de Tweede Kamer.

Hervormingen

Met een omvangrijk pakket aan hervormingen op terreinen als zorg, woningmarkt en pensioenen zet het kabinet koers naar duurzame economische groei.

Kabinet Rutte-Asscher komt met het oog daarop in de Miljoenennota 2014 met een pakket maatregelen. Die leveren structureel 6 miljard euro aan besparingen op. Deze richten zich in eerste instantie op de zorg, sociale zekerheid en collectieve sector.

Klik voor complete Miljoenennota op bijgesloten pdf

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer