Lijk gevonden in huis schutter Oostenrijk

De Oostenrijkse politie heeft gisteravond laat een verkoold lichaam gevonden in de boerderij waar een 55-jarige man zich had verschanst die drie agenten en een ambulancechauffeur heeft doodgeschoten.

De politie vermoedt dat het om het lijk van de schutter gaat. Het lichaam is onherkenbaar verminkt en de politie laat het DNA van het lijk analyseren om vast te stellen of het daadwerkelijk om de gezochte man gaat.

Dat onderzoek kan meerdere dagen in beslag nemen, gaf de politiewoordvoerder aan.

Pantservoertuigen

Honderden agenten hadden de boerderij in Melk sinds gisterochtend omsingeld tot ze 's avonds met hulp van pantservoertuigen van het leger het huis bestormden. Op dat moment had de schutter al uren geen levensteken meer gegeven.

De doorzoeking van het pand duurde de hele avond. De politie vond het lijk uiteindelijk in een verstopte ruimte in de boerderij, die alleen via een geheime deur was te bereiken.

Verkoolde lichaam

In de ruimte woedde brand toen de agenten wilden binnengaan. Na het bluswerk werd het verkoolde lichaam ontdekt.

Het drama was in de nacht van maandag op dinsdag begonnen toen twee politieagenten de man wilden aanhouden in een bos bij het dorp Annaberg in de deelstaat Neder-Oostenrijk. De 55-jarige zou zich al jaren schuldig maken aan stroperij.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer