Liegebeest 2013: McDonald’s (video)

McDonald’s is gekozen tot Liegebeest van 2013. Dat is de 'prijs' van Wakker Dier voor de in hun ogen meest misleidende verpakking, product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn.

De fastfoodketen krijgt de prijs omdat zij op haar website ontkent gangbare kip te gebruiken, geeft de dierenwelzijnsorganisatie aan.

Ook in een recente tv-campagne, waarin McDonald’s ‘eerlijk’ vertelt over de achtergrond van haar rundvlees, tomaten, friet en sla, blijft deze kip buitenbeeld.

Plofkipnuggets

'McDonald’s is een echte ‘greenwash kampioen’: mooie sier maken met sla van het land, maar ondertussen gewoon blijven kiloknallen met plofkipnuggets', geeft Wakker Dier aan.

De tweede en derde prijs gaan respectievelijk naar FrieslandCampina en het Duurzaam Paling Fonds. Arla Natura werd vierde. Er werd ruim 14.000 keer gestemd op de Liegebeest-verkiezing 2013.

Iglo

Die titel ging verleden jaar naar de chickensticks van Iglo. Dat gebeurde vanwege de 'mooie woorden' over duurzaamheid op de verpakking, terwijl het product gangbare kip bevatte.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer